weetjes

Het is niet bekend of planten pijn voelen maar er zijn theorieen over. Maar het is wel een feit dat planten gedijen bij muziek. Als je wat onderzoek doet op het web dan kon je erachter dat planten op bepaalde muziek beter groeien dan andere.

 

Meeste stammen in het oerwoud of op de tundras hebben geen "normale" medicatie, zij weten dat als je bepaalde planten gebruikt tegen wonden of koorts dat je dan geneest. Moderne geneeskunde in de westerse landen proberen al jaren deze planten te gebruiken in "normale" medicatie.

 

Al jaren maakt men normaal gebruik van de natuur, stammen hebben geleerd dat gif van bepaalde kikkers helpt bij het jagen. En men gebruikt daar alles van het dier van de huid tot vlees en bot.

 

Er zijn natuurlijke manieren om stoned te raken, in de regenwouden bestaan kikkers als je daar aan likt dan krijg je een stofje binnen dat je behoorlijk high maakt.

 

De aarde is niet de enige planeet met potenciele bewoners, dat wij er zijn is een feit maar op mars kunnen onder de oppervlakte rivieren lopen. Zo zijn er ook andere planeten gevonden ver buiten ons bereik waar de omstandigheden voor leven zijn. Natuurlijk is niks optimaal maar deze omstandigheden zetten ons wel aan het denken over het leven buiten onze planeet.

 

Bergen zijn eigenlijk gewoon grote plakken grond die omhoog gedrukt worden door dat de aarde langzaam naar elkaar toe beweegt. Dankzij de langzame maar enorme kinetische kracht die de aarde zelf uitoefend op de bovenste korst worden ze zelfs alleen maar groter.

 

De kern van de aarde is eigenlijk een soort magma put, steeds wordt er meer lava naar boven gepompt naar scheuren in de aarde. Als de lava zich hierin ophoopt dan kan het een tikkende tijdbom worden. De reden dat vulkanen niet constant uitbarsten is omdat de druk hoog genoeg moet zijn in de cabine. Dat kan jaren duren maar als er dan een uitbarst dan gaat dat met flink wat geweld.

 

Ook een leuk nieuw feitje nasa heeft bekend gemaakt dat op mars regelmatig water stroomt, dit is opgemerkt omdat de zout afstoot in bepaalde groeven om de zoveel tijd ververst word. Waar het water vandaan komt is nog maar de vraag, mijn beste gok is dat er onder de korst van mars een soort van meren of oceanen liggen net als pluto.

 

Als er echt een soort water op mars zou stromen dan zou er in principe een zeer simpele vorm van leven mogelijk zijn. Dit soort leven is op aarde namelijk ook te vinden. Ergens hoop ik dat er leven maar dat is op geen enkele manier te voorspellen en ik met velen zouden niet weten welk effect het zou hebben op de menselijk autonomie. Wie weet welke bactieren of onbekende stoffen de rode planeet herbergt.

 

Ook dieren kunnen dronken worden, als apen fruit eten wat al een tijdje ligt en dus aan het gisten is dan kan het zijn dat apen dronken worden. Ook zijn er gevallen bekend van olifanten die verzot zijn op alchohol, en er ver voor reizen om dit verslavende goedje te kunnen drinken. Het is dan ook niet nodig om te zeggen dat dronken olifanten flink veel schade aan richten.

 

Wat ik laatst heb geleerd, konijnen zijn geen knaagdieren. Het zijn haasachtigen vanwege een andere vorm van de tanden, ik werd hierop gewezen door een vriendin van me.

 

Paarden worden beschouwd als edeldieren dat wil zeggen dat paarden voeten hebben in plaats van poten en een hoofd in plaats van een kop. Het zijn in meerdere landen ook echt koninklijke dieren. Een ander koninglijk dier is de zwaan in Engeland.

 

De bloedmaan van mid 2018, we waren met een groepje tot na middernacht midden in een groot natuurgebied.