Zebraspin klein beestje groot zicht

Zebraspin: klein beestje grote ogen


Spinnen hebben over het algemeen geen goed zicht laat ik daar maar eens mee beginnen, het is aangetoond dat de meeste spinnen alleen maar hoekig zwart/wit zien en ook geen vormen kunnen herkennen. Een van de uitzonderingen op deze regel is de onderliggende soorten springspinnen. De naam springspin heeft dan naam gekregen omdat deze jaagt op een bijzondere manier. Hij maak namelijk geen web de spin besluipt namelijk zijn prooi net als een kat, om deze tactiek toe te passen heeft de spin bijzondere ogen. De familie springspinnen hebben namelijk geweldige ogen die diepte afstand en vormen kunnen zien. De spin spant een draad tegen de muur aan klimt dan naar boven of naar beneden, ziet hij een mogelijke prooi dan springt hij op die prooi.


Er is helaas een probleem, de spin leeft op verticale muren dus als hij springt vliegt die van de muur. Daarvoor is de draad die hij spant op de muur daardoor komt hij weer op de muur net als een klimmer die afdaald. De spin is dol op zonnig weer en je kan ze dan ook regelmatig zien zitten op een zonnige dag. Aan de andere kant bij bewolkte en regenachtige dagen blijft hij liever in zijn holletje.


Dat holletje hoeft absoluut niet groot te zijn een kleine barst in de muur kan al voldoende zijn, De spin zelf is zelf ook niet erg groot, namelijk 5 tot 7 millimeter het is toch een leuke spin om te zien en volgens sommige kun je hem zelfs met een pincet voeren. De familie springspinnen is een bijzondere tak van spinnen vanwege de extreem goede ogen. En volgens velen zijn de ogen ook nog eens schattig om te zien.